ОСТРОШКИ МАНАСТИР


Прекрасна можност да го посетите вечното почивалиште на еден од најголемите Светци на овие простори Светиот Василије Острошки

ОСТРОШКИ МАНАСТИР   

ТЕРМИНИ:

Октомври - 26.10 - 28.10

Ноември - 09.11 - 11.11

Ноември - 23.11 - 25.11

Декември - 07.12. - 09.12

Ден 1. Петок БИТОЛА - ТИРАНА - БУДВА

Состанок на групата во 22:00 часот пред деловните простории на агенцијата. Поаѓање кон Црна Гора преку  Елбасан, Тирана, Скадар (ноќно возење). Попатни одмори и царински формалности.

Ден 2. Сабота БУДВА - КОТОР - ОСТРОГ

Попатна посета на Св.Стефан, панорамски разглед единствениот остров -хотел на Јадранот, Заминување кон Будва. Разглед на Стариот град, слободно време за кафе, шопинг и други индивидуални активности. Заминување кон Котор - градот кој е заштитен од Унеско како Светско културно наследство.

Во пладневните часови заминување кон Острошки Манастир. По пристигнувањето по желба искачување до Манастирот или трансфер со локален минибус, сместување, разглед на Горниот Манастир. Ноќевање во конак или во дворот на манастирот.

Ден 3. Недела ОСТРОГ - ТИРАНА - БИТОЛА

Присуство на утринската служба. Поаѓање за Македонија во предпладневните часови. Патување покрај Скадар до Тирана. Посета на трговскиот центар ТЕГ во Тирана. Слободно време за шопинг, кафе-пауза итн. Поаѓање кон Македонија, царински формалности и пристигнување во доцните вечерни часови.

ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ:  1.500 мкд

Во цената на аранжманот е вклучено :

  • Превоз на наведената релација со високо - туристички автобус
  • Организација и водство на патувањето
  • Разглед на Св.Стефан, Будва, Котор и Острошки манастир
  • Пратител на групата

Во цената аранжманот не е вклучено:

  • Трансфер до Горниот Манастир со локално комбе (1 еур по лице по правец)
  • Патувачко осигурување
  • Ноќевање во долниот конак (5 еур по лице)
  • Нокевање во Горниот конак е бесплатно доколку има слободни места кои се проверуваат по пристигнување во манастирот
  • Туристичка такса во Острог (1 еур по лице)

НАПОМЕНА!!!

*За реализација на овој аранжман се потребни минимум 40 патници.

Галерија


Top