СЛЕДЕТЕ НЕ:

+389 47 203 580
Top
 

Викенд во Драч

Викенд во Драч

89евра 59евра по лице

Викенд во Драч

25.09.2020 – 27.09.2020


Резервирајте го вашето место на време а останатото препуштете го на нас!🏖🌅☀️🌊

 • Дестинација
 • Збирно место
  Пред деловните простории на агенцијата
 • Тргнување
  25.09.2020 во 23.30ч
 • Враќање
  27.09.2020
 • Додатни информации
  организирани посети на Драч, Тирана и трговскиот центар TEG
1
1Ден. БИТОЛА- ОХРИД – ЌАФАСАН – ТИРАНА - ДРАЧ
Поаѓање од пред договорното место во 23.30. Патување кон граничниот премин Ќафасан преку Ресен , Охрид и Струга. Гранични фрмалности.  Патување кон Тирана со попатни одмори.
2
2 Ден. ТИРАНА - ДРАЧ
Пристигнување во Тирана. Вашата утринска турнеја низ градот започнува од плоштадот Скендербег, по албанскиот јунак именуван по главната обележје на градот. Саат-кулата веднаш до џамијата Етхем бег, Националниот музеј - северно од плоштадот Скендербег, Палатата на културата и Националниот историски музеј се значајните места што го привлекуваат вниманието на секој посетител на градот. Патувањето продолжува кон Драч. Заминување за разглед на античкиот грчко-римско пристаниште Дирахиум. Порано Драч беше еден од најстарите градови во Албанија. Легендата вели дека е основана од Епидамнос, илирскиот крал на областа, кој го нарекол по свое име и го именувал пристаништето по неговиот внук - Дирах. Посета на градот, вклучувајќи ги византиските градски wall sидови, римскиот амфитеатар и Археолошкиот музеј.  Разгледот завршува околу 14.00 часот со што се оди на сместување во хотелот . Слободен време за уживање на плажата пред хотелот и лични активности. Ноќевање во Драч.
3
3 Ден. ДРАЧ – ТИРАНА – ЌАФАСАН – ОХРИД- БИТОЛА
Појадок. Слободно предпладне за уживање на плажа или лични активности. Во попладевните часови заминување кон Тирана. Посета на еден од најголемите шопинг  ТЕГ    ( Tirana East Gate Shopping Center). Слободно време. Заминување кон граничниот премин Ќафасан и Македонија. Патување со попатни одмори. Пристигнување во Струга - Охрид - Ресен - Битола во вечерните часови.
4
ВО ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ Е ВКЛУЧЕНО:
 • Автобуски превоз на дадената релација
 • 1 Ноќеваење со појадок (шведски стол)  во хотел со 5
 • Панорамски разглед на Тирана и Драч
 • Водич придружник за цело време на патувањето
 • Организација, водство и реализација на патувањето
Во цената на аранжманот НЕ Е вклучено:
 • патувачко осигурување (1 евро од ден)
 • Доплата за еднокреветна соба е 30 евра дополнително од аранжманот
 • Влезници за културно - историските споменици
 • Селекција на седиште во автобус! Според правилата на агенцијата, патниците се сместуваат според временскиот редослед на уплати. Доколку имате барање за седиште, истото се доплаќа 15 евра за во два правци.
  НАПОМЕНА:
 • За резервации потребен е аванс од 30% од вкупниот износ на аранжманот.
 • Т.А. ,, АНА ТУРС,, го задржува правото да го откаже во целост аранжманот 5 дена пред поаѓање. За време на разгледите во програмата не се предвидени посети на внатрешноста на јавните згради, институции или културни споменици, освен ако не е посебно нагласено во програмата. Организаторот на патувањето го задржува правото за промена на програмата за патување во случај на непредвидени објективни причини, како на пример застој на граница, застој во сообраќајот, затвореност на некои од локалитетите предвидени за посета и сл.
 • Агенцијата го задржува правото на промена за остварување на посетата на местата кои се по избор.
 • Хотелот се одредува на неколку дена пред тргнувањето во зависност од бројот на пријавени патници.
 • Придржување на мерките за Covid-19 ќе бидат во целост запазени.
 • За реализација на аранжманот е потребен минимум од 40 патници
 • Цената е изразена во евра а плаќање исклучиво во денари 1 €= 62,оо денари.
 • За патувањето важат општите услови на патување на Т.А.,,АНА ТУРС ИНТ,, - Битола и СКТМ
 • ДОПЛАТА за трансфер од Прилеп = 10 €
  ИНФОРМАЦИИ И РЕЗЕРВАЦИИ: Тел: 047 203 580 или 242 902 Наши деловни простории: Комплекс ,,БЕЗИСТЕН,, - Битола
error: Content is protected !!