СЛЕДЕТЕ НЕ:

+389 47 203 580
Top
 

Почуствувајте ја есенската магија низ Западна Македонија

Почуствувајте ја есенската магија низ Западна Македонија

по лице

 • Тргнување
  Секоја Сабота
 • Враќање
  Секоја Недела
 • Додатни информации
  ДОМА СИ Е ДОМА -
1
Ден 1. Битола – Кичево – Стража - Маврово - Дебар - Вевчани - Струга – Охрид Состанок на групата пред деловните простории на агенцијата во 07.00 часот. Заминување кон Демир Хисар, Кичево и Стража. Кратка пауза на Стража. Патувањето продолжува низ Националниот парк Маврово и по кањонот на реката Радика за да стигнеме до еден од најубавите манастири посветен на Свети Јован Крстител. Патувањето продолжува да го посета на манастирот посветен на свети Георгиј Победоносец во Рајчица село во близина на градот Дебар. Патувањето продолжува до селото Вевчани. Посета на познатите Вевчански извори и црквата на Свети Никола. Слободно време за ручек. Продолжување кон Струга. Посета на манастирот на Св Богородица во Калишта и пештерската црква од 14 век. Поаѓање за Охрид. Сместување во хотел. Слободно време. Вечера. Ноќевање во Охрид.
2
Ден 2. Охрид - Свети Наум – Битола Појадок. Разглед на градот на сесловенска писменост и култура и сите негови позначајни знаменитости (Света Софија, Плаушник – Црквата на Свети Климент, Самуилова тврдина, стариот дел на градот). Заминување кон Свети Наум. Посета и разглед  на манастирскиот комплекс. Можност за посета на изворите на Црн Дрим со брод. Слободно време да уживаате во убавината на комплексот. Заминување Битола. Пристигнување во Битола околу 19:00 часот.

TOUR LOCATION

Во цената на аранжманот Е вклучено:
 • Автобуски превоз на дадената релација по програмата со високо-туристички автобуси
 • Сместување во хотел на база 1 полупансион во Охрид (ноќевање со вечера и појадок)
 • Организирани разгледи по програмата
 • Влезници за наведените културно-историски споменици
 • Посета и разглед на местата на посета според со професионален водич
 • Професионален локален водич за посетите и патувањето
 • Организација и водство на патувањето
НАПОМЕНА:
 • За реализација на аранжманот е потребен минимум од 15 платежни патници
 • За патувањето важат општите услови на патување на Т.А.,,АНА ТУРС ИНТ,, - Битола и СКТМ.
 • Доплата за од Прилеп и  Ресен 600,оо денари
error: Content is protected !!