СЛЕДЕТЕ НЕ:

+389 47 203 580
Top
 

СКИ ВИКЕНД – Копаоник

СКИ ВИКЕНД – Копаоник

109евра 80евра по лице

СКИ ВИКЕНДИ – КОПАОНИК

 

 

Копаоник, покривот на Србија, како што го нарекуваат, е еден од најпопуларните зимски центри во регионот. Во својот највисок дел потсетува на куќа со рамен покрив, па го викаат Рамен Копаоник и токму тука е средиштето на туристичкиот центар. Овде се сместени голем број хотели, апартмани, вили, одморалишта и планинарски домови, како и спортски терени, базени, теретани, кино, продавници, ресторани и клубови. Копаоник е планина за забава на снег, но и за уживање на оние на кои спортот не им е приоритет.
Највисоката точка на оваа планина е Панчиќев врв, висок 2017 м. Националниот парк Копаоник е основан 1981 година и опфаќа површина од 11.810 хектари. Има 12 резервати и богатство од разновидна флора од повеќе од 1500 растителни видови. Туристичкиот центар, всушност, се наоѓа во срцето на националниот парк.
 • Дестинација
 • Збирно место
  пред деловните простории на агенцијата
 • Тргнување
  Петок во 03.00
 • Враќање
  Недела во вечерните часови
1
Ден 1. ПЕТОК Битола - Прилеп Велес Скопје- Брзече- Копаоник
  Состанок на групата во 03:00 часот пред деловните простории на агенцијата. Поаѓање кон Скопје и  Kопаоник, пристигнување во Брзече-Копаоник во предпладневните часови. Сместување во хотел. www.kopaapartmani.co.rs. Опционално заминување за ски центарот Копаоник. Индивидуални активности и разновидни забави до попладневните часови. Враќање во Хотел. Вечера. Ноќевање.
 
2
Ден 2. САБОТА Копаоник
  Појадок. Опцинално заминување во центарот на Копаоник, можност за уживање во неговите природни убавини, љубителите на белиот спорт ќе уживаат и ќе ги користат удобностите на скијачкиот центар. Слободно време за кафе и ручек во познатите ресторани и салаши. Враќање во хотел во попладневните часови. Вечера. Ноќевање.
 
3
Ден 3. НЕДЕЛА Копаоник-Скопје - Велес - Прилеп - Битола
  Појадок. По појадокот слободно време за индивидуални активности или опционално заминување кон скијачкиот центар. Во попладневните часови заминување за Македонија. Пристигнување во вечерните часови во Скопје.
 
 • Apart Hotel Kopaonik      http://www.kopapartmani.co.rs/
  Датум Цена
  22.01-24.01 80€ HB
  29.01-31.01 80€ HB
  05.02-07.02 80€ HB
  12.02-14.02 80€ HB
  19.02-21.02 80€ HB
  26.02-28.02 80€ HB
  Сопствен превоз се одбива 15€
 • Пратител од агенција
 • Сместување на база 2 ПП (појадок и вечера)
 • Превоз на наведената релација Битола - Скопје-Брзече-Скопје - Битола
 • Задолжително патничко осигурување 5€
 • Превоз до ски центарот на Копаоник 3 дена- 10€
 • Туристичка такса – 1€ по ден
 • Ски карти
  Возрасни 12-64 год. Деца 6-11 години
  Дневна          29,3 Дневна            21,5
  2-дневна       55 2-дневна         38,1
  3-дневна       78,6 3-дневна         53,4
error: Content is protected !!